Od kilku miesięcy prowadzę działalność gospodarczą zarejestrowaną w Polsce, ale większość moich klientów to firmy spoza kraju – głównie Niemcy i Holandia. Coraz trudniej ogarnąć sprawy księgowe, zwłaszcza gdy pojawiają się różnice w przepisach i terminach rozliczeń. Do tej pory wszystko robiłem sam, ale zaczynam myśleć, że to nie do końca bezpieczne i może czas poszukać wsparcia. Jak wy to rozwiązujecie? Macie kogoś, kto zajmuje się taką księgowością z międzynarodowym zacięciem?
Gość
|
Napisano: 22.04.2025 15:28:48
|
|
Gość
Miałem podobnie – firma w Polsce, klienci głównie z UK i Skandynawii. Próbowałem najpierw ogarniać to sam z pomocą znajomej księgowej, ale szybko się pogubiłem w kwestiach VAT-u i różnych obowiązkach raportowych. Ostatecznie trafiłem na stronę https://pwkgroup.pl/ i zdecydowałem się skorzystać z ich usług. Mają doświadczenie z firmami działającymi międzynarodowo i wszystko tłumaczą krok po kroku, bez zbędnego języka urzędowego. Dzięki nim odzyskałem czas i spokój, bo wiem, że wszystko mam ogarnięte zgodnie z przepisami. |
Napisano: 22.04.2025 16:36:52
|
|
Gość
Ciekawa rozmowa. Zawsze dobrze poczytać, jak inni radzą sobie z prowadzeniem biznesu, zwłaszcza jeśli działają międzynarodowo. Fajnie, że są jeszcze miejsca w internecie, gdzie można tak po prostu pogadać i podzielić się doświadczeniami bez hejtu i zbędnej spiny. |
Napisano: 22.04.2025 16:58:57
|